I. Endüstri ve Örgüt Psikoloji Kongresinin Sayın Katılımcısı,
BİLDİRİ ve POSTER HAZIRLAMA KURALLARI BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME KOŞULLARI
Bildiriler ve posterler I. Ulusal Endüstri ve Örgüt Psikoloji Kongresi’nin web adresine (eopkongresi.com.tr) yüklenecektir. Web adresi dışında (e-posta, posta vb.) iletilen bildiri önerileri değerlendirmeye alınmayacaktır.
Bildiri gönderimi için son tarih 05.04.2024 saat 23.59'dur.
Her katılımcı en fazla iki adet çalışma sunabilecektir. İki çalışma bildiri, poster ve panel gruplarının birinde olabileceği gibi, bu grupların birleşimi şeklinde (örneğin bir panel, bir bildiri) de olabilecektir.
Bildiriler, bilim kurulu tarafından çift kör olarak değerlendirilecektir. Katılımcıların bildiri ya da poster olarak belirttikleri tercihleri arasından son kararı bilim kurulu verecektir.
Bilim kurulunun bildiri ile ilgili kararı 10.04.2024 tarihinde kongre web adresinden duyurulacaktır.
Değerlendirme sonucunda kongrede sunulması kabul edilen bildiriler bildiri özetleri kitapçığında yer alacaktır. Kitapçığın hazırlanma sürecinde araştırmacılar bildiri özetleri üzerinde değişiklik yapamayacaklardır. Bu nedenle araştırmacılardan, bildiri özetlerini sisteme yüklerken basıma uygunluğunu kontrol etmiş olmaları beklenmektedir.
BİLDİRİ VE POSTER ÖZETİ HAZIRLAMA KOŞULLARI
Sisteme yüklenecek bildiri içerikleri açık ve anlaşılır bir dille hazırlanmalıdır, anlatım ve yazım hataları bulunmamalıdır. Özetin içeriği ve özellikleri aşağıdaki gibi olmalıdır:
o Başlık: Araştırma içeriği ile uyuşan, araştırma değişkenlerini ya da araştırmadaki önemli unsurları içermelidir.
o Araştırmacı/Araştırmacılar ve Kurumlar: İsimler yazar katkı sırasına göre yazılmalı, araştırmacıların kurumları (örneğin üniversite, iş yeri) ve bulundukları iller belirtilmelidir. Bildiriyi sunacak olan araştırmacı belirtilmelidir.
o Bildiriyi sunacak olan araştırmacının iletişim sistemdeki Sunan Yazar Bilgileri sayfasına eksiksiz olarak girilmesi önemlidir. Bildiri özeti ile ilgili yazışmalar, bu sayfadaki bilgiler kullanılarak gerçekleştirilecektir.
o Metin: Sözlü bildiri ve poster bildirisi başvuruları için gönderilen özetler 300 kelimeyi geçmemelidir. Bu sayıya bildiri başlığı, araştırmacı/araştırmacıların ad ve soyadı, kurum bilgisi ve anahtar kelimeler dahil edilmeyecektir. Özette tablo, şekil ve benzeri görsellere yer verilmeyecektir. Metin aşağıdaki başlıklar ve açıklamalar doğrultusunda oluşturulacaktır.
Giriş ve Amaç: Araştırmada ele alınan problem, amaç ya da araştırma hipotezlerini içermelidir.
Yöntem: Katılımcıların özellikleri (yaş, cinsiyet vb.), örneklemenin belirlenme şekli, araştırma deseni, veri toplama teknikleri, işlem yolu ve kullanılan istatistik analiz tekniklerini içermelidir.
Bulgular: Nicel ya da nitel analizlerden elde edilmiş olan bulgular kuralına uygun şekilde aktarılmalıdır.
Tartışma ve Sonuç: Bulgular ışığında değerlendirilmiş, araştırmanın sınırlılıkları ve önerileri üzerinde durulmalıdır.
Anahtar Sözcükler: En az üç, en çok beş adet olmalıdır.
Araştırmacı/araştırmacılar tercih ettikleri sunum türünü sistemden, bildiri ya da poster olarak seçmelidir.
POSTER YAPILANDIRMA VE SUNUM KOŞULLARI
Poster tek parça ve dikey asılacak şekilde hazırlanmalıdır.
Poster 80 cm eninde ve 100 cm boyutlarında olmalıdır.
Posterde Times New Roman yazı karakteri kullanılmalıdır.
Posterin başlığı 7 ve 15 kelime arasında olmalı, 48 punto büyük harflerle koyu (bold) olarak yazılmalıdır. Başlığın altında yazar isimleri 30-35 punto, koyu ve italik olarak belirtilmelidir.
Posteri sunacak olan araştırmacının adının altı çizilmelidir.
Metindeki başlıklar 24 punto koyu harflerle, diğer kısımlar 20 punto koyu olmayan (regular) harflerle yazılmalıdır.
Kaynakçadaki kaynaklar 14 punto koyu olmayan harflerle yazılmalıdır.
Kaynakçada uygulanan biçem ve sıralamada, kaynaklara metin içinde yapılan atıflarda APA Yazım Kuralları’na uyulmalıdır.
Bulgular bölümünde, bulguların takibini kolaylaştıracak şekilde görselliği arttırıcı tablo ve şekillerin kullanılmasına ağırlık verilebilir. Tablo ve şekiller, uzaktan kolay görülebilecek boyutlarda olmalıdır.
Posterler, Kongre Düzenleme Kurulu tarafından belirlenecek numaralanmış panolara asılacaktır.
Poster sahiplerinin programda belirtilen gün ve saatlerde posterlerinin başında bulunmaları ve çalışmaları konusunda bilgi vermeleri gerekmektedir.
Belirlenen sürenin sonunda posterlerin sahipleri tarafından kaldırılması gerekmektedir. Belirtilen tarihte geri alınmayan posterlerden Kongre Düzenleme Kurulu sorumlu olmayacaktır.